maanantaina, toukokuuta 21, 2007

Sukankudonnan SM-kilpailut Mikkelissä

Tänään postilaatikkoon tipahtaneesta Martat-lehdestä havaittua:

Vanha mielikuva martoista on, että "ne kutovat sukkaa, juovat kahvia ja puhuvat". Nyt testataan, löytyykö vielä tällaisia tosimarttoja. Mikkelin Kenkäverossa järjestetään Martan päivänä 26.7. sukankudonnan epäviralliset SM-kilpailut. Kilpailussa on kaksi sarjaa: martat ja muut.

Kilpailussa kudotaan sukkaa yhden tunnin ajan. Kilpailuraati arvioi aikaansaannoksen määrän ja laadun. Toisena kriteerinä on kuljettu matka merkityllä reitillä. Joka kierroksella on kahvipiste.

Harmi vaan, että itse olen tuolloin jo töissä - marttana ja neulojana voisin harkita osallistuvani!

Toinen neulonta-aiheinen bongaus lehdestä oli se, että Marttaliitto ja Novita julistavat kilpailun, jonka tavoitteena on löytää kaunein villainen käyttösukka. Kilpailuehtona on, että sukat neulotaan Novitan villasukkalangoista. Kilpailuaikaa on heinäkuun alusta syyskuun 24. päivään asti.

Viikonloppuna saatiin vihdoinkin kauniit ja lämpimät kevätsäät. Perheemme teki eväsretken Lohjalle Torholan luolalle, joka on kuulemma Suomen suurin luonnonluolamuodostuma. Rehevässä lehtometsässä kukkivat valkovuokot poikkeuksellisen isoin kukin, sirittäjä lauloi taukoamatta ja käki kukkui. Piknikillä tarkeni jo neuloakin.

2 kommenttia:

Raisa kirjoitti...

Hauskalta kuulostaa tuo martta-kilpailu, ihan parasta että reitillä eteneminen on myös arvostelukriteeri ja kahvipisteitäkin löytyy... =D

Taija kirjoitti...

Mä kanssa bongasin lehdestä nuo kisat. Ainakin kaunein sukka-kisaan aion osallistua!