maanantaina, elokuuta 04, 2008

Harmaata ja valkoista

Project Spectrumin elo-syyskuun väreiksi ovat vaihtuneet sininen, musta ja purppura, mutta esittelen vielä nämä edellisen teeman väreissä syntyneet neuleet.


Malli: Lighthouse Gansey Socks, Knitty
Lanka: Gjestal Maija, 115 g
Sukkapuikot nro 3


Harmaat miesten sukat ovat menossa lahjaksi. Näistä oli tulla ikuisuusprojekti, mutta heinäkuun automatkoilla tikuttelin sukat valmiiksi. Olen havainnut, että hyvä keino saada tylsä neule valmiiksi on ottaa se ainoana neuleena mukaan reissuun.

Ostin viime syksynä ihanan pehmeää Hjertegarnin Merino Silk -lankaa ja ajatuksena oli jo tuolloin tehdä siitä jotain vauvanvaatetta. Täydellistä ohjetta ei kuitenkaan talven aikana löytynyt. Kesän aikana siitä neuloutui Elisabeth Zimmermannin ohjeen mukainen jakku. February Baby Sweaterin ohje on kiehtonut minua pitkään. Ohjeen mukainen neuletiheys on 20 silmukkaa 10 cm:llä, tosin huomautuksella "babies come in various sizes". Käyttämälläni langalla tiheys oli luokkaa 23 silmukkaa 10 cm:llä ja erinäisten mittausten ja laskelmien seurauksena päädyin luomaan silmukoita aloitusreunaan vähän enemmän kuin ohjeessa. Laskelmieni mukaan ohjeen mukainen määrä ei olisi riittänyt hyvinsyöneen vauvamme kaulan ympäri.

Jakku on meidän pojallemme juuri oikeankokoinen tällä hetkellä, mutta laitan jakun odottamaan sopivaa saajaa. Poikamme kasvaa nopeasti ja nuttu jäisi todennäköisesti muutamalle käyttökerralle. Suunnitelmissa on neuloa uusi nuttu samalla ohjeella mutta vähän paksummalla langalla ja pidemmillä hihoilla ja helmalla. Ohjeen mukaisesti neulottuna nutun koko lienee 62-68 cm.Malli: Baby Sweater, Elisabeth Zimmermann's Knitter's Almanac
Lanka: Hjertegarn Merino Silk, alle 2 kerää
Puikot: Addin pyöröt nro 3


Ristiäisiin neuloin vielä pienet vauvantossut Mandarin Petit -langasta. Nämä ovat sellaiset perinteiset tossut. Eivät kovin käytännölliset kun eivät pysy kovin hyvin jalassa mutta kovin ovat söpöt.

3 kommenttia:

-maria- kirjoitti...

Onpa kauniita neuleita, kaikki kolme! Varsinkin nuo sukat ovat todella tyylikkäät, pidän gansey-paidoista ja sukkiinkin tuo sama tyyli istuu näköjään tosi hyvin.

Minkä kokoinen poikanne on nyt? Ajattelin itsekin masuvauvallemme tehdä tuon helmikuutakin, mutta nämä "babies come in various sizes"-kokomitat ovat kieltämättä vähän ympäripyöreitä :)

Tanja kirjoitti...

Kiitoksia!

Pojallamme on painoa vajaa seitsemän kiloa ja pituutta runsaat 60 cm. Käytössä on 62-68 cm bodyt.

EZ:n helmikuutakki on varmastikin reilunkokoinen vastasyntyneelle mutta toisaalta malli on sellainen että siitä voi helposti kääntää hihoja.

-maria- kirjoitti...

Kiitos tiedoista! Marraskuussa syntyväksi odoteltava vauvamme lienee siis hyvinkin juuri helmikuussa "oikean kokoinen" (mikäli suunnilleen kasvaa sisarustensa vauhtia). Kevyesti kypsyttelen ajatusta seurata Knitter's Almanacia ensi vuonna, eli tekisin aina kyseisen kuun aikana sen kuukauden neuleen (yksi riittäisi, jos useampia on esitelty). Saa nähdä, siirtyykö tämä idea toteutukseen vai ei...