lauantaina, elokuuta 03, 2013

Isoäidinneliöpeitto
Yksi pitkäkestoinen projekti saavutti päätöksensä, kun tämä peitto tuli valmiiksi. Isoäidinneliöiden virkkaamisen aloitin vuosi sitten kesälomalla, ja kaivoin neliöt taas esille pääsiäisen tienoilla. Kesälomalla virkkasin paloja sitten määrätietoisemmin tavoitteena saada peitto valmiiksi. Valitettavasti huomasin taas tänä kesänä, että sormeni eivät oikein kestä virkkaamista. Onneksi projekti oli jo loppusuoralla tuossa vaiheessa.

Peiton lanka on luonnonväristä ja kasvivärjättyä kotimaista villalankaa. Ensimmäiset langat värjäsin jo viisitoista vuotta sitten eli viime vuosituhannen puolella (!) Sitten tuli vuosien tauko värjäyksissä, kunnes taas viime vuosina olen innostunut kasvivärjäämään lankoja, kuten blogistakin on voinut lukea. Aiemmin olen neulonut itse värjäämistäni langoista muun muassa yhden villatakin, joka on esitelty tarkemmin käsityökoulublogissani. On lankaa toki vieläkin jäljellä jonkin verran, mutta värivalikoima on kutistunut aika tavalla.

 Peiton värimaailma on maanläheinen enkä osaa päättää, onko väriyhdistelmä ihan karmea vai aivan ihana. Tuollainen tuosta nyt tuli. Vaikka peitto on väritykseltään syksyinen, minulle se on ennen kaikkea kesäpeitto: siihen liittyy paljon muistoja ja tunnelmia eri kesiltä, niin värikasvien keräämisestä kuin värjäyssessioista. Mukana on muun muassa pietaryrttiä, kultapiiskua, lupiinia, mesiangervoa ja krappia kuin sieniäkin: verihelttaseitikkiä ja kangastattia ainakin.

Peiton koko on noin 110 cm kertaa 170 cm. Oikein sopivan kokoinen torkkupeitoksi ja jalkojen lämmikkeeksi pimeneviin syysiltoihin.Lanka: Suupohjan kehräämön kolmisäikeistä villalankaa, luonnonruskeaa ja kasvivärjättyä. Valmiin peiton paino noin 1100 g.
Virkkuukoukku 4,5 mm


7 kommenttia:

MariL kirjoitti...

Ihana peitto! :) Minäkin aion tehdä jossain vaiheessa kasvivärjätyistä langoista peittoja, toivottavasti saan aikaiseksi yhtä kauniin kuin sinulla! :)

JennyF kirjoitti...

Hieno on! Mä olen usein haaveillut peiton tekemisestä, mutta koska tuo virkkaaminen ei oikein ole mun juttu, niin peittoa tuskin valmistuu.

Inkeri kirjoitti...

Kaunis, harmoninen väritys

Tanja kirjoitti...

Kiitos kommenteista :-)

JennyF, peiton voi tehdä toki myös neulomalla :-)

Äipän touhut kirjoitti...

Kaunis peitto. On varmaan kiva tunne, kun saa tuollaisen ison työn valmiiksi.

Hepsi kirjoitti...

Ihana peitto!

Lea P kirjoitti...

Niin kaunis peitto ja värit kyllä istuu toisiinsa. Kummasti kaikki kasvivärjätyt sopivat toisiinsa!
Enpä taida omia kasvivärjäyslankojani sittenkään tuhlata sukkiin vaikka monissa pohjana onkin sukkalankasekoitus.