keskiviikkona, heinäkuuta 24, 2013

Reissusukkia

Olimme koko perhe runsaat kaksi viikkoa lomailemassa Italiassa, enimmäkseen Toscanassa. Kaksi viikkoa rentoa lomailua: uimista, hyvää ruokaa, leppoisaa nähtävyyksien katselua, lukemista, seurapelejä ja neulomista. Valon ja lämmön tankkaamista Suomen pimeää syksyä ja talvea varten.

Lomamatkan aikana syntyi kaksi sukkaparia ja aloitin pellavalangasta hartiahuivin. Olen yrittänyt neuloa raitalankoja pois varastostani, mutta kyllä niitä siellä vielä on harmittavan monta kerää. Raitalangat ovat kerällä monta kertaa houkuttelevan näköisiä, mutta niiden neulominen on niin puuduttavan tylsää... Ja ei nuo väritkään ole aina niin huippuja valmiissa sukassa.

Ohje: Petäjä-sukat 
Lanka: Austerman Step Classic, 60 g
Puikot: KnitPro Cubics 2,5 mmPerussukka ranskalaisella kantapäällä, 64 silmukkaa
Lanka: Linie Supersocke, 70 g
Puikot: KnitPro Cubics 2,5 mm

Täytyy vielä suositella kaikille pääkaupunkiseutulaisille upeaa kirjastopalvelua, joka ilahdutti meitä kovasti matkallamme. Helmet-kirjastoissa on nyt kokeiltavana hyvä valikoima sähköisiä lehtiä ja myös erilaisia e-kirjapalveluita. Lehtivalikoimasta löytyy useampi englanninkielinen neulelehti, mm. Interweave Knits ja Crochet, ja paljon muitakin lehtiä. E-kirjat puolestaan olivat avuksi siinä vaiheessa, kun lapset olivat lukeneet kaikki matkalukemiseksi varatut kirjat (niitä oli aika monta, mutta lomallahan on aikaa lukea!) jo ensimmäisen lomaviikon aikana. Ebib-palvelusta löytyi onneksi lisää lukemista. Ainoa huono puoli palvelussa on siinä, että kerrallaan voi samalla tunnuksella lainata vain yhden kirjan. E-kirjojen puolelta löytyi myös Lonely Planet-sarjan Toscanan matkaopas. Lehtien ja kirjojen lukeminen tabletilla ei vaadi edes jatkuvaa nettiyhteyttä, vaan lehdet ja kirjat voi ladata sinne ja lukea myöhemmin.

Isoäidinneliöpeitto kasvivärjätyistä langoista on sekin jo yhdistämisvaiheessa:

2 kommenttia:

Ripsu kirjoitti...

Onpas kivat petäjät ja tuo peitto on aivan ihana! Mä oon myös kuullut tuosta e-lehtien lainauksesta, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi mitään. Jotenkin kaikki uudet jutut vaatii ihan liikaa energiaa...

MariL kirjoitti...

Kiitos kommentistasi blogissani! :) Sinäkin olet minulle uusi tuttavuus. Sinulla on täällä niin kauniita käsitöitä, että taidan jäädä blogisi seuraajaksi, niin saan ihastella kädenjälkiäsi jatkossakin. :)