torstaina, heinäkuuta 04, 2013

Oi ihana toukokuu -sukat

Tiina Kuun Oi Ihana Toukokuu -sukat pääsivät projektilistani kärkeen heti, kun näin ohjeen ensimmäisen kerran. Omista varastoista löytyi tähän ohjeeseen sopiva lanka eli vuosia sitten hankkimani Mokkasukka-vyyhti, jonka vihreä sävy on nimeltään Aamu Aulangolla. Lanka näytti vyyhdellä raidallisemmalta kuin on todellisuudessa; hyvä niin.
Pitsineuleessa oli alkuun vähän haastetta, mutta kun alkuun pääsee, näiden neulominen onnistuu todistetusti melkein missä tahansa. Olen nimittäin tikutellut tätä sukkaparia kesälomareissulla niin mummoloissa, juna- ja automatkoilla kuin leikkipuiston penkillä istuessani. Muokkasin ohjetta sen verran, että neuloin kantalaput ohjeesta poiketen vahvistettua neuletta. Sukista tuli kaikin puolin ihanat. Ohje on loistava, ja mielestäni toukokuun sukkien pitää olla juuri tällaiset keväisen vihreät :-)
Ohje: Oi Ihana Toukokuu (fingering)
Lanka: Mokkasukka, 70 g
Puikot: KnitPro Cubics 2,5 mm

Matkalla Keski-Suomen mummolasta kotiin kävin lasten kanssa pikaisella kierroksella Suomen Käsityön Museossa Jyväskylässä. Museo oli käsityönharrastajalle mielenkiintoinen, ja siellä pääsi myös itse kokeilemaan mm. maton kutomista. Itse en kovin perusteellisesti vitriineitä tutkinut, kun matkaseura oli hieman kärsimätöntä. Alla oleva kuva on napattu museon perusnäyttelyn yhdestä taulusta. Neulominen yhdistetään vielä nykyäänkin monesti ahkeruuteen. Esimerkiksi julkisissa kulkuvälineissä neuloessani aika usein iäkkäämmät ihmiset ihastelevat ahkeruuttani - tai sitten ylipäätään sitä, että osaan neuloa.

4 kommenttia:

JennyF kirjoitti...

Kivat sukat! Mulla on sama malli menossa vihreästä tietenkin ja parhaillaan vahvistettu kantapää menossa. :-D Hyvää kesää!

Anne-Mari kirjoitti...

Saako kuvan kopsata?

Ripsu kirjoitti...

Onpas kauniit sukat! Ja värikin on hyvä, koska se on vihreä :)

Mua aina naurattaa toi neulojan ahkeruus, se on ainakin itsestäni niin kertakaikkisen kaukana! Mutta hauskaahan se on, jos joku niin erehtyy luulemaan ;)

Tanja kirjoitti...

JennyF, kiitos!

Anne-Mari, saat kopsata. Jos käytät blogissasi tms, voisitko kuitenkin mainita lähteen.

Ripsu, kiitos :-) Ehkä joidenkin ihmisten on vaikea uskoa, että neulominen voi tuottaa suurta iloa?!