keskiviikkona, kesäkuuta 27, 2007

Vauvalahja, osa 1

Lupauksistani huolimatta en vielä esittele mansikkajäätelön väristä mekkoa, vaan pienen raitajakun, joka menee lahjaksi toisen työkaverini tyttövauvalle. Aloitin neuleen, ennen kuin vauva oli syntynyt ja sukupuolesta tietoa, ja väritys on tuollainen sukupuolineutraali. Työkaverini kanssa puhuimme paljon vauvan vaatteiden väreistä etukäteen ja sen perusteella uskoisin, että hän ei halua tytärtään pelkästään vaaleanpunaiseen pukea.



Ohje: SandnesGarn vihko 0707 baby/barn, koko 1-3 kk
Lanka: Mandarin Petit, menekki yhteensä noin 135 g
Puikot: Addin pyöröt 2½

Mietin neuloessani ja langanpäitä päätellessäni, että onkohan olemassa jotain kikka kolmosta siihen, kuinka saada langanjuoksuista kappaleen sivulla siistejä. Vai näyttääkö teillä kaikilla muillakin tasona neulotut raidalliset kappaleet tällaisilta? Ja onkohan olemassa jotain keinoa estää lankoja sotkeutumasta keskenään tuollaiseksi sykkyräksi?

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Suloinen takki pienelle!
Olen joskus itse miettinyt myös, onko jotain kikkaa noihin langanjuoksuihin. Samalta ne minullakin näyttää.

Anonyymi kirjoitti...

Piristävän värinen takki pienokaiselle :)

Sahrami kirjoitti...

Joskus teen niin, että koukkaan niitä pisimpiä juoksuja muodostavia lankoja mukaan työhön, eli kudonkin reunimmaisen silmukan kahdella langalla. Sehän ei mihinkään valmiissa neuleessa näy, kun ne jäävät sauman sisälle. Ei jää niitä lankalenkkejä sitten tarttumaan sormiin.