maanantaina, syyskuuta 10, 2007

Laajalla rintamalla

Enää ei tarkene neuloa ulkona! En ole missään määrin syksyihminen ja tänä vuonna syksyn saapuminen tuntuu poikkeuksellisen surulliselta. Keväällä esimerkiksi jokainen uusi havaittu lintulaji riemastuttaa, mutta syksyn havaintoihin liittyy myös haikeutta siitä, että kohta nekin lähtevät. Meidän peltoaukeilla ruokailee päivisin suuret parvet valkoposkihanhia, jotka valmistautuvat edessä olevaan muuttomatkaan, ja pihapiirissä pyrähtelee vielä muutama västäräkki. Kukkapenkissä leijonankita ja orvokki kukkivat vielä komeasti, ja basilikaa lukuunottamatta yrtitkin kukoistavat. Salvia menestyi tänä kesänä poikkeuksellisen hyvin, mutta talven yli se ei taida näillä leveysasteilla pärjätä. Osaisiko kukaan vinkata, kuinka salviaa kannattaisi säilöä? Onko kuivaaminen paras konsti?

Jonkinlainen neulomiskärpänen on kuitenkin puraissut, sillä kuluneen viikon aikana olen aloittanut neljä uutta neuletta:Vaaleanpunaisesta langasta on tulossa neuletakki lahjaksi työkaverin vähän aikaa sitten syntyneelle pikkuiselle tytölle, tummanruskeasta Rinsessa-kämmekkäät, vaaleammanruskeasta Monkey-sukat ja mustasta merinovillasekoitteesta liivi. Nähtäväksi jää, saanko oikeasti neulottua enemmän, kun on useampi keskeneräinen työ.


Lanka: Mandarin Petit, yhteensä noin 40 g
Puikot 2,5

Ohje SandnesGarnin lehdestä


Jotain on saatu valmiiksikin. Tuttavaperheen vauvalle neuloin jotain aika perinteistä eli myssyn ja tossut. Kun aloitin niiden neulomisen elokuun puolella, puuvillalanka tuntui hyvältä valinnalta. Näin jälkeenpäin ajateltuna villa olisi ollut parempi materiaali, mutta ehkä tällekin setille löytyy käyttöä.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tosi suloiset tossut ja myssy!

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Minä olen kuivannut salviaa ja sitten säilyttänyt tiiviissä lasipurkissa. Säilyy vuosia käyttökelpoisena. Varmasti parempi tapa kuin esim. pakastaminen.

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Ihania vauvan perusjuttuja, sinulla on tosi kaunis neulomisjälki.
Kiitos arvokkaista alpaca-neuvoista, vastasin blogiinikin.
En minäkään tykkää syksystä, mutta yritetään selvitä. Mä terapoin itseäni syksyllä aina uusilla vaatteilla.