sunnuntaina, syyskuuta 02, 2007

Syksy ja sukat

Lanka: Vuorelman Veto, 80 g
Puikot nro 3

Syyskuun myötä alkoi kaksi tempausta, joihin osallistun: lankavaraston pienentäminen 10 prosentilla ja sukkasota (ei kun siis -sato).

Aamulla aloitin ruskeasta langasta Monkey-sukat (Knitty), jotka etenivät muutaman kerroksen verran, mutta enimmäkseen olen tänään lopetellut aiemmin aloitettuja tai valmistuneita töitä. Neuloin heinä-elokuun vaihteessa lapsille jämälangoista sukkia, jotka jäivät viimeistelemättä, kun sää muuttuikin kesäisen lämpimäksi. Nyt säät ovat sellaiset, että ohuille villasukille on jo käyttöä.

Kuvan sukat valmistuivat tänään ja menevät ystävälleni myöhästyneeksi syntymäpäivälahjaksi. Aloitin ne omasta mielestäni hyvissä ajoin, mutta kulunut viikko oli taas sellainen, ettei paljon neulomaan ehtinyt, ja näin ollen ne valmistuivat vähän myöhässä. Samalla mallilla tein sukat jo viime syksynä, mutta tähän pariin kokeilin erilaista joustinneuletta ja kärkikavennusta. Joustimeen tein oikeiden silmukoiden tilalle sellaista valepalmikkoa, jossa "palmikonkierto" muodostuu neulomalla kaksi silmukkaa oikein yhteen ja toinen yhteenneulotuista silmukoista vielä oikein.

2 kommenttia:

Ripsu kirjoitti...

Kivat sydänsukat! Saaja on varmasti ikionnellinen!

Mua muuten rupes naurattamaan oikein kunnolla toi sukkasota. Taidan olla vähän väsynyt... ;)

Ziina kirjoitti...

samantapaisiin sukkiin löytyy valmis ohje osoitteesta ziina.vuodatus.net -->sydämelliset sukat