tiistaina, syyskuuta 11, 2007

Rinsessat

Ihastuin Rinsessa-kämmekkäiden valepalmikkomallineuleeseen - Rinsessa-pipo ja -sukat pääsivät to-do-listalle. Mukava pikaneule; vähän harmitti, kun ruskeaa lankaa ei ollutkaan tarpeeksi ja piti jatkaa toisenvärisellä langalla.Ohje: Rinsessa-kämmekkäät, Ulla
Lanka: merino-Wool, noin 40 g
Sukkapuikot nro 3


Minä olen totaalisen koukussa Anna-kirjoihin. Vaahteramäen naisten vinkistä löysin taas vuosien takaiset suosikkikirjani Librivoxista, ja olen kuunnellut parin viikon ajan työmatkat Annan nuoruusvuosia. Nykyisin suorastaan toivon, että bussiin ei osuisi ketään tuttua, jotta saan kuunnella taas yhden luvun lisää. Olen aikaisemmin vähän arastellut tarttua lapsuuden kirjasuosikkeihin, mutta Annan maailma aukesi minulle lähes yhtä lumoavana kuin 25 vuotta sitten, ja lapsuudesta nousee mieleen monenlaisia muistikuvia. Muistan esimerkiksi nimenneeni kotipihan puita Annan innoittamana ja haaveilleni puhvihihoista (vaikka ne eivät suurta muotia tainneetkaan 1980-luvulla ole). Nyt aikuisena vähän häiritsee kirjojen varsin perinteinen naiskuva, mutta voiko muunlaista odottaakaan 100 vuotta sitten kirjoitetulta tyttökirjalta?

Prinssi Edwardin saarikin kuulosti lapsena ihmeelliseltä paikalta - Hesarin jutun perusteella kyseessä on myös kirjojen ansiosta suosittu matkakohde.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin rakastan Anna-kirjoja ja omistan koko sarjan. Olisikin ihana lukea ne taas. Suurin toiveeni olisi, että oma tytärkin innostuisi joskus niitä lukemaan, että perinne jatkuisi.