lauantaina, tammikuuta 06, 2007

Ritari ja prinsessa



Puolessa välin viikkoa lapset saivat kutsun synttäreille. Kutsussa toivottiin tyttöjen pukeutuvan prinsessaksi ja poikien joko ritariksi tai merirosvoksi. Koska olen ollut lomalla jo kolme viikkoa ja aivotoimintani on tästä syystä selvästi hidastunut, vasta torstaina tajusin, että eihän meidän lapsilla ole kutsussa vaadittuja rooliasuja. Pari pieneksi jäänyttä keijumekkoa, merenneidon asu ja kruunu plus muuta oheisrekvisiittaa löytyy, mutta tyttärellä oli mielessään pitkä mekko ja viitta. Poika puolestaan halusi olla ritari, ja ritarin varusteita meiltä ei löydy.

Torstaiaamuna - samalla kun odottelimme sadetta taukoavaksi että pääsisimme ulkoilemaan - googletimme lasten rooliasuja. Sitten onneksi muistin, että Ottobre-lehden jossain numerossa oli ritarin viitan kaavat. Oikea lehti löytyi ja kuopuksen nukkuessa päiväunia leikkasin kaavat ja pengoin kangasvarastoa, ja ritarin viittaan ja kilpeen löytyi mustaa ja tummansinistä pellavaa ja harmaata vuorikangasta. Prinsessamekkoon ei sen sijaan löytynyt mitään riittävän isoa kangaspalaa, joten torstai-iltana matkalla marttatapaamiseen poikkesin Eurokankaassa, ja palalaarista löytyi pari taftipalaa ja pakalta tylliä. Perjantaina aamupäivälle oli muuta ohjelmaa, mutta perjantai-iltapäivästä lauantaihin klo 11.20 asti (synttärit alkoivat klo 11.30)ompelin varsin tehokkaasti - osin yöunen kustannuksella - asukokonaisuudet valmiiksi.

Viitan ja kilven kaavat löytyvät Ottobre-lehdestä 4/2004. Kilpi on sisäleikkeihin sopiva, koska sen täytteenä on paksua kiinnisilitettävää tukihuopaa. Sekä viitassa että kilvessä on lohikäärmeapplikoinnit, joiden ompelussa oikaisin sen verran, että kaikkein pienimpiä yksityiskohtia en applikoinut, vaan tikkasin koneella tai käsin. Ritarin miekan ja kypärän askarteli mieheni kierrätysmateriaaleista.



Prinsessan asua varten ompelin kerroshameen, joka on helppo ommella ilman sen kummempaa ohjetta, mutta minulla oli apuna Ottobre-lehti 2/2004. Kyseisestä lehdestä löytyi myös kaava tyllialushameeseen, joka kuvassakin pilkahtaa vähän hameen helman alta. Tyllin leikkaamisessa osoittautui tilkkutöissä käytettävä pyöröleikkuri käteväksi; saksilla leikatessa tyllin reuna kun näyttää helposti nyrhityltä. Viitta on sinistä, kimallekoristeista taftia ja vuorissa samaa harmaata vuorikangasta kuin ritarin viitassakin.

Synttäreillä oli kivaa, ja asut ovat olleet kotonakin vielä käytössä. Erityisesti viitat ovat molempien mieleen ja sininen viitta on muuntunut iltapäivän leikeissä muun muassa taikurin viitaksi.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ompas söpöt rinsessa ja ritari:D

Anonyymi kirjoitti...

Tosi hienot vaatteet! Iso homma on ollut niiden teossa. Lohikäärme on suloinen. :)

Anonyymi kirjoitti...

Aivan loistavat vaatteet! Rooliasut ovat mitä mainioimmat kaikenlaisiin leikkeihin. Minä olen isokokoisena ollut aina prinssi, en koskaan prinsessa =(

Anonyymi kirjoitti...

Hienot asut! itse sain vastaavan tehtävän pari vuotta sitte. Tytär halusi prinsessamekon ja esikoinen kuninkaan vartijan(ei ritarin;o)) asun päiväkodin naamiaisiin. Kivat roolivaatteet tuli ja ovat olleet käytössä naamiaistenkin jälkeen=o)

Tanja kirjoitti...

Kiitoksia kehuista :-)

Anonyymi kirjoitti...

Kypäräkin on tosi hieno