sunnuntaina, tammikuuta 21, 2007

Värikäs pipo

Ja taas on viikko vierähtänyt. Kun elämä pyörii taas työ-paiväkotiakselilla ja välillä on jotain iltamenoakin, niin käsityö- kuin muutkin harrastukset jäävät väistämättä aika pieneen osaan. Ja kun meneillään on pari kolme neuletyötä samaan aikaan, niin eteneminen kohti valmista neuletta ei ole kovin nopeaa. Sain kuitenkin viikon aikana yhden työn valmiiksikin. Kummitytön äiti toivoi tyttärelleen pipoa, joka voisi olla värikäs ja ikään kuin langanlopuista neulottu. Tällainen siitä sitten tuli ja tekaisin myös samantyylisen pipon kummityttären nukelle.


Lanka on Smartia ja Woolia, joita meni yhteensä 60 g lapsen hattuun. Hatussa väri vaihtuu tarkoituksella milloin missäkin kohtaa kerrosta, koska minun taidoillani kerroksen vaihtumiskohdasta ei tule siistiä silloin, kun raitoja on tiheään ja väri vaihtuu samalla kohtaa kerroksen vaihtuessa. Vähintäänkin kerroksen vaihtumiskohdasta tulee tönkkö, kun siihen tulee langanjuoksuja.

Koko on noin 3-vuotiaan (päänympärys noin 50 cm). Silmukoita loin 100 ja ensin neuloin 3 cm joustinneuletta, sitten yhden kerroksen nurin, jonka jälkeen aloitin raitaneuleen. Joustinneulereunus on taitettu ja ommeltu sisäpuolelle sekä lämmikkeeksi että ryhdistämään pipon reunaa. Korvaläppiä varten poimin taitereunasta 17 silmukkaa, joilla neuloin ensin oikeaa ja sitten kavennusten jälkeen jäävillä 5 silmukalla i-cordia noin 30 cm.

Keskeneräisistä neuleista voin esitellä uusimman eli tekeillä on bolero tyttärelle värjäämättömästä Wetterhoffin silkki-villasekoitteesta, jota syksyllä myytiin messuilla varsin edulliseen hintaan.

Ei kommentteja: